Dorpen en Steden

Hoeksche Waard
De Hoeksche Waard, een eiland gelegen onder de rook van Rotterdam, met uitgestrekte polders, beboomde dijken, gezellige dorpen en een gevoel van rust en ruimte. Ontdek de omgeving al wandelend, fietsend of met de auto. Een heerlijke omgeving om je vakantie door te brengen. 

Tiengemeten

Vaar naar een eiland vol ongerepte wildernis en ouderwetse stukjes platteland, het eiland Tiengemeten. Rond de gezellige haventjes is van alles te beleven, voor jong en oud. Tiengemeten is een waar wandel- en fietsparadijs, want auto’s zijn er niet toegestaan. Naast een bezoekerscentrum, een museum en een restaurant vind je hier voor de kids de Speelnatuur. Meer 4,5 hectare bomen, beekjes en blubber en beesten, waar de kinderen naar hartenlust in een natuurlijke omgeving kunnen spelen en zelf een vlot kunnen bouwen. Dit moet je echt gezien hebben!

Willemstad
Net aan de andere kant van de Haringvlietbrug ligt Willemstad, een oud vestingstadje. Een bezoek aan dit leuke stadje is de moeite meer dan waard. Maak een stadswandeling door de vesting en over de vestingwallen, bezoek het Mauritshuis of strijk neer bij één van de gezellige restaurantjes aan de historische haven.

Rotterdam
Rotterdam, World Port World City, is een stad die je zelf moet ervaren. Een jonge, dynamische wereldstad, die zichzelf in hoog tempo blijft vernieuwen. Bij elk bezoek is de imposante skyline weer uitgebreid en word je verrast door een nieuw cultureel of sportief evenement. Dat maakt Rotterdam tot een stad die je steeds opnieuw kunt ontdekken.


Dordrecht
Dordrecht is een echte monumentenstad. Met gebouwen die ontstonden in de middeleeuwen, typisch Dordtse gevels, voorname patriciërswoningen, pakhuizen, kerken en watertorens. Dordrecht is ook een leuke stad om te winkelen. De historische binnenstad van Dordrecht heeft een schat aan bijzondere en kleinschalige winkels. Natuurlijk vind je er ook filialen van bekende winkelketens en een winkelpassage. Bovendien kent Dordrecht vele leuke cafeetjes en restaurants.
 Daarnaast is een bezoek aan Biesboschcentrum Dordrecht ook een echte aanrader!

Breda
Een sprankelende, gezellige Brabantse stad met een sfeervol, historisch stadshart. Kom trendy winkelen, bewonder de prachtige monumenten en proef de Brabantse gastvrijheid bij de vele tientallen cafés, restaurants en terrassen op de gezellige Grote markt. Of maak eens een tochtje door de singels.
 

Omgeving overzicht