De omgeving van de camping
Naast al het leuks dat Camping ’t Volgerland te bieden heeft, begrijpen wij heel goed dat je er ook lekker op uit wilt. Naast de fantastische mogelijkheden in de natuur, zoals wandelen en fietsen, zijn er ook genoeg gezellige dorpen in de omgeving om even een terrasje te pikken of één van de evenementen te bezoeken. Heb je meer zin in wat drukte? In zo’n 30 minuten zit je in Rotterdam, Dordrecht of Breda. Wist je dat Antwerpen ook maar een uurtje rijden is? Voor ieder wat wils.
Activiteiten in de omgeveving
Zwemmen en watersport
Heb je zin in een verfrissende duik? Op vijf minuten rijden van de camping ligt recreatiestrand het Haringvliet. Hier kun je heerlijk zwemmen en zijn er verschillende watersportmogelijkheden. Bovendien zijn er in de buurt van de camping twee zwembaden. Hou je meer van vissen? Op 300 meter van de camping bevindt zich een prachtig viswater.

Havens Numansdorp
Numansdorp beschikt over twee zeer goed geoutilleerde havens aan het Holland Diep. Interesse in een ligplaats? Voor het seizoen 2013 zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar.

Deltapontjes
Met een pontje van Numansdorp naar Willemstad, van Strijensas naar Moerdijk of van Middelharnis naar Hellevoetsluis. Deltapontjes zijn de leukste pontjes rondom de Hoekse Waard. Iedere verbinding is uniek en het gebied aan de overkant heeft zijn eigen karakter. Er is er geen één hetzelfde. Ook leuk als onderdeel van je fietstocht, want de fietsen mogen mee op het pontje.

Wandelen
De Hoekse Waard is één van de twintig Nationale Landschappen in Nederland. De beste manier om de Hoekse Waard te beleven is er doorheen te wandelen. Er zijn maar liefst 17 wandelroutes uitgestippeld. Er zijn korte routes die prima met de kinderen te doen zijn. Maar er zijn ook langere routes voor de echte wandelfans. De routes zijn allemaal bewegwijzerd. Verdwalen is er dus niet bij.

Fietsen
In de openheid en natuur van de Hoekse Waard kun je al fietsend genieten van ruimtelijkheid, beboomde dijken, kreken en historische dorpjes. Er zijn diverse fietsroutes in de Hoekse Waard, op basis van een fietsknooppuntensysteem. De fietsroutes zorgen ervoor dat je net even andere dingen ziet die je anders mogelijk gemist had. Wat te denken van een molenroute, een boerderijenroute, een literaire route of een watersnoodroute. Je kunt hier je fietshart ophalen!

Golfen
Golfen wordt steeds populairder in Nederland. Ook tijdens de vakantie is golfen een leuke bezigheid. Numansdorp beschikt over een eigen Golfbaan: Golfclub Cromstrijen. Ga de uitdaging aan op de 18-holes Championship course of ontdek de bijzondere 9-holes Compact course. Bij Golfclub Cromstrijen staan de vier G's centraal: Golfsport, Genieten, Gezelligheid en Gastvrijheid.

Dorpen en Steden
Hoekse Waard
De Hoekse Waard, een eiland gelegen onder de rook van Rotterdam, met uitgestrekte polders, beboomde dijken, gezellige dorpen en een gevoel van rust en ruimte. Ontdek de omgeving al wandelend, fietsend of met de auto. Een heerlijke omgeving om je vakantie door te brengen. 

Tiengemeten

Vaar naar een eiland vol ongerepte wildernis en ouderwetse stukjes platteland, het eiland Tiengemeten. Rond de gezellige haventjes is van alles te beleven, voor jong en oud. Tiengemeten is een waar wandel- en fietsparadijs, want auto’s zijn er niet toegestaan. Naast een bezoekerscentrum, een museum en een restaurant vind je hier voor de kids de Speelnatuur. Meer 4,5 hectare bomen, beekjes en blubber en beesten, waar de kinderen naar hartenlust in een natuurlijke omgeving kunnen spelen en zelf een vlot kunnen bouwen. Dit moet je écht gezien hebben!

Willemstad
Net aan de andere kant van de Haringvlietbrug ligt Willemstad, een oud vestingstadje. Een bezoek aan dit leuke stadje is de moeite meer dan waard. Maak een stadswandeling door de vesting en over de vestingwallen, bezoek het Mauritshuis of strijk neer bij één van de gezellige restaurantjes aan de historische haven.

Rotterdam
Rotterdam, World Port World City, is een stad die je zelf moet ervaren. Een jonge, dynamische wereldstad, die zichzelf in hoog tempo blijft vernieuwen. Bij elk bezoek is de imposante skyline weer uitgebreid en word je verrast door een nieuw cultureel of sportief evenement. Dat maakt Rotterdam tot een stad die je steeds opnieuw kunt ontdekken.


Dordrecht
Dordrecht is een echte monumentenstad. Met gebouwen die ontstonden in de middeleeuwen, typisch Dordtse gevels, voorname patriciërswoningen, pakhuizen, kerken en watertorens. Dordrecht is ook een leuke stad om te winkelen. De historische binnenstad van Dordrecht heeft een schat aan bijzondere en kleinschalige winkels. Natuurlijk vind je er ook filialen van bekende winkelketens en een winkelpassage. Bovendien kent Dordrecht vele leuke cafeetjes en restaurants.


Breda
Een sprankelende, gezellige Brabantse stad met een sfeervol, historisch stadshart. Kom trendy winkelen, bewonder de prachtige monumenten en proef de Brabantse gastvrijheid bij de vele tientallen cafés, restaurants en terrassen op de gezellige Grote markt. Of maak eens een tochtje door de singels.
 
Evenementen
Gedurende het hele jaar zijn er diverse evenementen in de directie omgeving van de camping. Hier vindt u een actueel jaaroverzicht van de VVV.